Image Alt

Okuyarak Yükseliyoruz Kitap Okuma Projesi

Okuyarak Yükseliyoruz Kitap Okuma Projesi

Yükseliş Koleji İlkokul ve Ortaokul olarak “Kitap Okuma Projesi” kapsamında her yıl öğrencilerimizin düşünce ve hayal dünyasını geliştirecek ve aynı zamanda sözcük dağarcığına katkı sağlayacak kültür kitaplarını titizlikle seçiyoruz. Türkçe derslerinde haftada bir saati kitap okumaya ayırıyoruz. Ayda bir defa okunan kitaplardan sınav yapıp öğrencilerimizin okuduklarını anlama yeterlilikleri hakkında bilgi ediniyor, Okuma karnesi veriyor ve ödüllendiriyoruz. Kitap sınavlarımızı yüz yüze veya online olarak uyguluyoruz. Öğrencilerimizi okunan kitapların yazarlarıyla buluşturup yazar etkinliği yapıyoruz. Okul dönemi içerisinde sekiz güzel kitabı öğrencilerimizle buluşturup kitap okuma sevgisi kazandırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamı dışında yıl boyunca başka birçok kitap okuyoruz.