Image Alt

Cambridge Uluslararası İngilizce Sınavları

Değerli Velimiz,

Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi bünyesinde yer alan ESOL (English for Speakers of Other Languages) bölümü tarafından hazırlanan İngilizce yeterlilik sınavları tüm dünya genelinde İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilere uygulanır ve İngilizce eğitimine bir standart getirmeyi amaçlar.

Her yıl artan başvuru sayıları ile büyüyen ilgi karşısında süreçte pek çok iyileştirme yapmamız gerekti. Geçtiğimiz yıl başvuru sürecini dijitalleştirme ile başladığımız yenilikleri çeşitlendirmeye ve derinleştirmeye devam ediyoruz.

Bu sınavların birinci ayağı ‘Young Learners’ sınavlarıdır. İlköğretim öğrencilerinin İngilizce seviyelerini tespit eder.‘Starters’ seviyesinde bu sınavlarla tanışan öğrenci, ‘Movers’ ile seriyi devam ettirir.‘Flyers’ düzeyinde başarılı olduktan sonra seriyi bitirir ve bir üst basamaktaki sınavlar serisine katılmaya hak kazanır. Öğretmenlerimizin yönlendirmeleri doğrultusunda öğrencilerimizin hangi sınava uygun oldukları sizlere bildirilecektir.

Bu sınavlarda öğrencilerin okuduğunu anlama, dinleme, yazma, konuşma yetenekleri ölçülür ve bu yaş gruplarına uygun gelişimin tam olup olmadığı görülür. Sınavlar sayesinde öğrencilerimizin tartışmaya ve şüpheye yer bırakmadan ne kadar başarılı oldukları yine bu sınav sayesinde tarafsız bir kurum tarafından tespit edilmektedir.

Bu sınava giren öğrenci eş zamanlı olarak dünyanın farklı yerlerinde aynı sınava giren yaşıtları ile kendisini kıyaslama ve dünya standartlarına göre İngilizce’de ne kadar başarılı olduğunu bilimsel veriler ışığında görme imkanını bulur.
KET – PET – FCE – IELTS/TOEFL sınavları ile tamamlanacak olan bu seri ile öğrencilerimiz üniversite dönemi ile beraber İngilizce dil öğrenimindeki yapılanmalarını üst düzeyde tamamlayacaklardır.

Bu sınavlar, öğrencilerimiz için kısa vadede ulaşılması gereken hedefler belirleyerek, öğrencilerimizin motivasyonunu sürekli yüksek tutacak ve onların İngilizce dersindeki başarısını artıracaktır.